Арестуван е изнудвачът, сипал отрова в бебешки храни в Германия


Арестуван е изнудвачът, сипал отрова в бебешки храни в Германия
30 Септември 2017, Събота


Мъжът е бил заловен от полицията в Офтердинген

Автор: Десант

Полицията арестува изнудвача, който отрови бебешки храни в Германия, съобщава Нова ТВ. Мъжът искаше огромен откуп и заплашваше да отрови други хранителни продукти, ако не му платят 10 милиона евро.

След кратки колебания дали е бил заловен правилният човек, властите тук, в Констанц, потвърдиха - арестуваният е наглецът, който постави отрова в няколко бурканчета детска храна.

Смята се, че е сложил отрова в 5 бурканчета детска храна и ги е оставил на рафт в магазин в южната част на Германия.

Според полицията, мъжът е германец, на 53 години. Арестуван е след като единият от над 600 сигнала на граждани до полицията в цяла Германия се оказал точен.

"Нощта беше дълга, работихме интензивно по случая, но с положителен резултат. Основният заподозрян е открит", каза Йенс Пурат, говорител на полицията в Констанц.

Полицията призова гражданите да бъдат внимателни. И да проверяват дали опаковките на храните и напитките, които купуват, не са повредени.

Експертите съветват, когато купувате детски пюрета, да обърнете внимание на капачката. Тя трябва да е хлътнала, а при отваряне на бурканчето да се чуе характерен пукот. Ако липсва такъв, това означава, че продуктът е отварян и  има повод за притеснение.

От Българската агенция по безопасност на храните уверяват, че у нас няма причина за тревога, тъй като нямат постъпило предупреждение от Германия.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки