Дронове ще се гонят в небето над пловдивските тепета


Дронове ще се гонят в небето над пловдивските тепета
29 Септември 2017, Петък


През специални очила хората от публиката ще гледат през „очите" на летящите устройства

Автор: Десант

В последния ден на септември и в първия на октомври небето над Гребната база в Пловдив ще се изпълни с дронове. Пилоти на летящите апарати от различни страни ще участват в Града под тепетата в международно състезание.

Мероприятието се организира със съдействието на Община Пловдив, местния клуб по авиомоделизъм, Българската федерация по авиомоделизъм, Техническия университет и Дрон АРЕНА.

Целта на пилотите е да бъдат най-бързи и най-прецизни при преминаването на предварително наредено майсторско трасе. Те ще вдигнат във въздуха и ще управляват свръхбързите апарати посредством дистанционно управление и специални очила, през които ще гледат през „очите на дрона“. Всички летящи устройства са конструирани и сглобени от самите пилоти, което дава възможност състезанието да бъде изключително зрелищно и завладяващо.

Тази година за първи път публиката ще има уникалната възможност да се потопи в изживяването и да усетят полета от първо лице. Чрез специално предоставени очила от организаторите на „Дрон АРЕНА“ ще може да се наблюдават състезанието през погледа на самите дронове.



„Нашата цел е да покажем на всички колко страхотно и разпускащо е изживяването да се управлява дрон. Да споделим опит и да дадем начални насоки за навлизането в това хоби. Желанието да полети е вродено на човека, дроновете просто са инструмента това да се случи.“ – споделя Антон Пулийски от Дрон АРЕНА.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки