Деца от Русе ще разгадават тайнствения живот на прилепите


Деца от Русе ще разгадават тайнствения живот на прилепите
Снимка: РИМ-Русе
26 Септември 2017, Вторник


С поредица от занимателни игри, работилници и демонстрации музеят в дунавския град ще отбележи Международната нощ на летящите мишки

Автор: Десант

С поредица от занимателни игри, работилници и демонстрации Регионален исторически музей – Русе ще отбележи Международната нощ на прилепите. Събитието ще се проведе в петък, 29 септември, от 18 до 21 ч. в Лапидариума, зад сградата на Историческия музей в дунавския град.
       
Поредица от занимателни работилнички ще провокират интереса на малките посетители към тайнствения живот на прилепите. Програмата ще започне с образователни игри и ателие за изработване на домино.

С помощта на аниматори от отдел „Природа“ децата ще се превъплътят в летящи мишки. Специално изграден тунел в Лапидариума ще помогне на гостите да разберат как летящите бозайници се ориентират в тъмното.

Присъстващите ще имат възможност да „маркират“ прилепи и на научат повече за методите за улавянето им.

Предвиден е също face painting „С лице на прилеп“. Малките и големи посетители ще следят прилепи чрез ултразвуков детектор.

Международната нощ на прилепите ще се реализира за 21-ви път в русенския музей. Тази година събитието е част от Европейсаката нощ на учените, която се провежда на 29 септември, петък.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки