Силни бури вилнеят в Сърбия, ураган помля части от Румъния


Силни бури вилнеят в Сърбия, ураган помля части от Румъния
Снимки: Meteo Balkans
18 Септември 2017, Понеделник


Засега у нас всичко е спокойно, но какво се задава

Автор: Десант

Силни бури преминаха днес над Сърбия, като на места е паднала и едра градушка. Ураган пък помля румънската Трансилвания. На места там поривите на вятъра са надминали 100 километра в час. 


След бурята в Бистрица-Насауд, Трансилвания, Румъния

Снимки и видео от бедствието са качени във фейсбук страницата на "Meteo Balkans".

У нас засега всичко е спокойно. Прогнозата на дежурния синоптик при Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев за утре е, че ясното време ще продължи и през следващите 24 часа. 

Над северните райони привечер се очакват временни увеличения на облачността, но без съществени валежи.

За вторник ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността по-значителни над северните, а след обяд и над западните райони. Но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще продължават да са високи - между 29° и 34°.

Дори над планините ще преобладава слънчево време, макар и с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд и привечер над масивите от Западна България, където на отделни места ще превали и прегърми.

Все още ще е топло времето на височина 1200 метра - около 23°, а на 2000 метра – около 15°. Край морето също ще има условия курортът да продължи с максимални температури на въздуха: 25-26° и температурата на морската вода между 23 и 25 градуса. 

Синоптиците обаче предупреждават, че в сряда следобед с нахлуване от север-северозапад на по-хладен въздух ще започне захлаждане. Ще има превалявания, а на много места и гръмотевични бури. Ще е ветровито, най-вече в Северна България.

Този процес на захлаждане ще продължи в четвъртък и особено в петък, когато се очаква да е доста студено. Дневните максимални температури на запад, особено във високите полета, ще бъдат под 20 градуса. А сутрешните - дори под 10 градуса.

След това обаче отново се очаква затопляне. Нищо чудно - все пак тепърва очакваме Циганското лято. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки