На 15 септември: Вход свободен за всички първолаци във военния музей


На 15 септември: Вход свободен за всички първолаци във военния музей
12 Септември 2017, Вторник


Децата и техните родители ще могат да посетят безплатно не само музея в София, но и неговите филиали във Варна

Автор: Силвия Горанова

По повод първия учебен ден, на 15 септември (петък) всички първолаци и техните родители ще могат да посетят безплатно Националния военноисторически музей (НВИМ) и неговите филиали във Варна – Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей.

В началото на новата учебна година НВИМ стартира за втора поредна година успешния си проект „Моите предци на война“ и кани ученици от 8 до 12 клас да се включат в него.

С помощта на експерти от музея младежите ще извървят пътя на създаването на една изложба – от прецизирането на темата, през методите за проследяване на родовата история и създаване на съпътстващи текстове, до обработването на изображения и тематичното им композиране.

Създавайки умения за проучване на семейните архиви, младежите ще видят как тяхната семейна история се вписва в големия разказ на Втората световна война и по какъв начин този конфликт е повлиял живота на предците им, ще осмислят тежките последици от войната през призмата на съдбата на семействата им и ще се докоснат до други сходни истории.

Крайният продукт от труда на учениците ще бъде фотоизложба, която ще бъде онлайн базирана на сайта на музея и разпространена до училищата.

Занятията са безплатни, а желаещите могат да заявят участие до 15 октомври на http://nvim.pr@gmail.com.

И тази учебна година НВИМ е подготвил богата палитра от образователни програми, които представят по динамичен и атрактивен начин историческите факти, и могат да бъдат в помощ на преподавателите за развитие на модерните интерактивни подходи в учебния процес.

Учениците ще могат да се докоснат до автентични експонати, да се почувстват като истински войници в машините от външната ни експозиция и да се потопят в атмосферата на времето, за което учат.


В категории: Новини , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки