Гафът с изтритите от "Лидл" кръстове бе признат за "грешка"


Гафът с изтритите от "Лидл" кръстове бе признат за "грешка"
Снимка: Thinkstock
06 Септември 2017, Сряда


Изтриването на религиозния символ от германската компания бе окачествено от политолога Огнян Минчев като "пореден "мултикултурен" идиотизъм"

Автор: Десант

Международната компания „Лидл” официално се извини, че дизайнерите й са изтрили православните кръстове върху църкви в гръцкия град Санторини, изобразени върху опаковки на нейни продукти. От магазините обещаха да отстранят незабавно "направената грешка". 

Манипулираните снимки  предизвикаха огромни дискусии у нас и в чужбина. Според много хора, като е изтрила кръстовете на снимките международната верига е проявила неуважение към традициите на Гърция и другите християнски страни в Европа.

"Не може да има "гръцка седмица", нито каквото и да било друга гръцка проява, която кастрира един от най-важните белези на гръцката културна идентичност - християнската й принадлежност", изрази мнението си политоголът Огнян Минчев, който нарече етикетите "пореден "мултикултурен" идиотизъм".

От "Лидл"-България най-напред се извиниха за грешката, но отчетоха, че тя е направена от международното управление на веригата, като обещаха да предадат критиките, постъпили от нашата страна.

Първоначалната реакция на международната компания беше именно да изтъкне, че избягва използването на религиозни символи, за да поддържа неутрално отношение към всички религии.
В сегашната си позиция на германския търговец отчитат премахването на кръстовете като „грешка”.


В категории: Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки