Как баба Ценка от Луковит брани апартамента си от саниране


Как баба Ценка от Луковит брани апартамента си от саниране
31 Август 2017, Четвъртък


Възрастната жена създаде прецедент – цял блок не може да бъде одобрен, защото обектът се води недовършен. Причината за яростната й съпротива е повече от сензационен

Автор: Янко Крумов

В Луковит санираха блок по националната програма за енергийна ефективност, но без един апартамент – този на баба Ценка, която за нищо на света не дава да пипат външните стени на жилището й.

Причината е страх от стиропота. Ценка Исаева твърди, че той ще й докара рак.

Блокът е известен в Луковит с името "Кръгояр". Прецедентът е, че той не може да бъде одобрен от инвеститорския контрол, тъй като работата по него не е довършена.

"Тя изобщо не приема нищо, не приема никой. Казва, че ще се разболее, даже говори, че който се къпе, ще се разболее", обяснява и съседът на баба Ценка Асен Асенов.
  
"Тя не иска, не знам. Казва, че ще получи рак на кожата, там други работи..", допълва съседката Камелия Маринова, а Искра Стефанова недоумява: "Казва, че е културна и възпитана, пък в същото време не оцени ценността на това, което се прави в момента".

Несъгласието на Ценка Исаева е можело да спре санирането, тъй като е необходимо 100% съгласие от всички съседи. Програмата за енергийна ефективност обаче дала възможност нежеланието на съседката да не спре ремонта на блока.

"Странното е по-скоро тук, в съседите, тъй като по Закона за етажната собственост те имат право да настояват тази жена да бъде изселена от този блок, защото в крайна сметка фасадата на блока е и тяхна, тя е обща", коментира  кметът на Луковит Иван Грънчаров.

Хората, които са санирали своите жилища, смятат, че апартаментът на Ценка ще стане причина да се наруши изолацията на блока и да проникне влага в техните жилища. 

Въпреки намесата на общината, на няколко държавни институции и поне дузина медии, бабата е непреклонна. Как ще бъде решен казуса предстои да видим.


В категории: Новини , Парадокси

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки