Започва изграждането на магистрала „Струма" между Благоевград и Крупник


Започва изграждането на магистрала „Струма" между Благоевград и Крупник
Илюстрация АПИ
30 Август 2017, Сряда


Вижте колко е дълъг той и каква е общата дължина на аутобана, който е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, свързващ Видин с Кулата

Автор: Десант

В последния ден на август започва изграждането на участъка между Благоевград и Крупник от автомагистрала „Струма“. 

Общата дължина на този лот е 12,6 км. Изпълнител е ДЗЗД „АМ СТРУМА 3.1“ с водещ съдружник в дружеството „Агромах“ ЕООД и партньори: „Пътища Пловдив“ АД, „Хидрострой“ АД, „Пътища Пловдив Груп“ ЕООД, „АБ“ АД и „Алве Консулт“ ЕООД. Стойността на договора е 139 021 499,92 лв. без ДДС. 

Общата дължина на АМ „Струма“ - от Даскалово до границата с Гърция, е 150 км. Тя е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, свързващ Видин с Кулата, и по нея преминава трафикът за Гърция. Направлението се използва като най-кратък маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия, изтъкват от Агенция "Пътна инфраструктура".

Със средства от ОП „Транспорт“ 2017-2013 г. АПИ изгради общо 69 км от АМ „Струма“ в отсечките Долна Диканя – Дупница (16,78 км), Дупница – Благоевград (37,48 км) и Сандански – Кулата (14,7 км). С финансиране от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. продължава строителството и на останалата част от трасето.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки