Дискотека „Оксижен” в Слънчев бряг „изгоря” тази нощ


Дискотека „Оксижен” в Слънчев бряг „изгоря” тази нощ
Снимка: Флагман
12 Август 2017, Събота


Полиция, данъчни и служители на още няколко държавни институции извършиха неочаквана проверка на известното със скандалите си заведение. Този път инспекцията бе провокирана от вицепремиера Валери Симеонов

Автор: Светлана Николова

Полиция, данъчни и служители на още няколко държавни институции извършиха неочаквана проверка на нашумялата тези дни със скандалите в нея дискотека „Оксижен” в „Слънчев бряг”. Този път инспекцията не беше свързана с екшън изпълнения и зрелищен бой между хората на Божидар Кузманов-Кравата и неговият кумец Иван Терзийски.

Проверката бе инициирана от вицепремиера по икономическата и демографска политика Валери Симеонов.

Докато министърката на туризма Николина Ангелкова вчера цял ден позира по плажове и даваше одобрение на най-скъпите чадъри по пясъчните ивици на Българското Черноморие, Валери Симеонов без много шум издейства солени глоби на „култовото” мутренско заведение.

Според очевидци вицепремиерът и органите на реда са влезли в дискотеката малко след полунощ след сигнал, че децибелите там надхвърлят допустимите стойности. Иззет е бил компютър, в който са се съхранявали музикалните файлове на диджея.

На 11 август Валери Симеонов присъства на среща на Областния координационен център по проблемите на летния сезон във Варна, на която бяха засегнати темите, свързани с проверките по Черноморието и резултатите от тях.

Той коментира, че проверките след подадени сигнали дават резултати, но все още има върху какво да се работи, за да протича нормално сезона. Вицепремиера отчете необходимността от законодателни промени, чрез които да се осъществява и качествен контрол

10 хотела и къщи за гости по Северното Черноморие са запечатани от НАП-Варна заради нарушения от началото на юли. Откакто междуведомствената структура функционира, варненските данъчни са проверили над 110 хотела и къщи за гости в региона.

При над 20 от обектите са установени нарушения, като половината са ефективно запечатани. От началото на юли до сега във Варна, областта и курортите са извършени над 4600 инспекции и са открити 373 нарушения.

Разлика в касовата наличност, неиздаване на касов бон и липса на фискални устройства са най-честите нарушения, на които се натъкват инспекторите от НАП.

Посетени са над 60 обекта, на които собствениците им имат задължения към държавата.Чрез изземване на пари от оборотите са събрани над 300 000 лева.

Проверки текат и за нормите на шум по курортоте, в частнот златни пясъци, като вицепремиера по икономическата и демографска политика Валери Симеонов отправи забележките си към част от контролните органи.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки