Таксиметрови шофьори край морето хванати да мамят клиентите си с „помпи“


Таксиметрови шофьори край морето хванати да мамят клиентите си с „помпи“
11 Август 2017, Петък


Таксиджиите са изловени на територията на община Бургас. Паралелна проверка по същото време е имало и в Несебър, само че за „лов“ на мигранти


Служители на “Икономическа полиция”, “Пътна полиция” и Областен  отдел “Автомобилна администрация” в Бургас  са проверявали вчера такситата на територията на морската община.

В два от автомобилите, при разглобяване на арматурното табло, са били установени монтирани устройства и приспособления – тип «помпичка», които дават възможност за записване и отчитане на неверни данни т.е манипулиране на електронните таксиметровите апарати с фискална памет с което се ощетяват клиентите.

При проверката на други 4 леки таксиметрови автомобила се е установило, че водачите им извършват превози на пътници с електронни таксиметрови апарати с фискална памет, които са с нарушена контролна пломба.

На двама водачи на таксиметрови автомобили са отнети Свидетелствата за управление на МПС.

По същото време в Несебър пък е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция, установяване и задържане на незаконно пребиваващи на територията на страната чужденци, издирващи се лица обявени на местно и общодържавно издирване, лица настанени в общежития, квартири и места за подслон без адресна регистрация, лица укриващи се от наказателно преследване.

В хода на операцията са проверени 12 лица, от които са задържани 8.

Съставени са 5 акта, от които: 3 за нарушения на Закона за българските лични документи и 2 по Наредбата  на Община Несебър.

Образувани са 3 Бързи полицейски производства за притежание на наркотици, срещу граждани на Мали и Нигерия.

Четири от установените лицата са конвоирани до  Сектор „Миграция“-Бургас – двама от Нигерия, един от Сомалия и още един от Танзания. Един гражданин на Нигерия, който е обявен за общодържавно издирване, е конвоиран до дирекция „Миграция“ СДВР за експулсиране.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки