ГДБОП пресече контрабанда на 20 тона свинско месо


ГДБОП пресече контрабанда на 20 тона свинско месо
10 Август 2017, Четвъртък


Мръвките влезли от Румъния и били засечени на ГКПП „Русе“

Автор: Янко Крумов

Нелегален внос на над 20 тона свинско месо бе пресечен от служители на Столична дирекция на вътрешните работи и звеното „Фискален контрол“ към Националната агенция за приходите.

Информацията за контрабандата е била засечена от Междуведомствения координационен център на ГДБОП и само навременните действия и бързата реакция на службите са предотвратили разпространението на мръвките в търговската мрежа, става ясно от съобщение на пресцентъра на МВР.



По първоначални данни контрабандната стока е влязла на 6 август през ГКПП „Русе“. На транспортното средство, управлявано от 32-годишен македонски гражданин, била поставена пломба с цел извършване на последващи контролни действия на заявеното от търговското дружество място за разтоварване на месото – складова база в софийското село Подгумер.

Там се явили двама мъже на 33 и 34 години, които представили фалшиво пълномощно на данъчните инспектори. За извършената документна измама незабавно бил уведомен Междуведомственият координационен център на ГДБОП. Под ръководството му, на място били изпратени служители на Икономическа полиция и експерти от Българската агенция за безопасност на храните. 

Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа в столичното Второ РУ. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 316 от НК. От инспекторите на Агенцията по храните е наложена забрана за разпореждане със стоката. 


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки