Строители на ВЕЦ затрупали със скални маси част от река Белишка


Строители на ВЕЦ затрупали със скални маси част от река Белишка
Снимки: БД „Западнобеломорски район”
29 Юли 2017, Събота


Строеж на друга водноелектрическа централа пък е предизвикал осушаване на коритото на р. Скокова 

Автор: Десант

Служители на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” са установили, че изграждащата МВЕЦ „Белица” компания „Тема консулт” ЕООД е изсипвала земно-скални маси в река Белишка. Следствие на това брутално нарушение на условие в разрешителното за строеж на мини водната електроцентрала, коритото на реката е стеснено и е нарушена нейната проводимост.



На фирмата е издадено предписание за почистване на коритото на реката, като извършеното от нея нарушение ще бъде санкционирано по реда на Закона за водите.

Друго грубо нарушение са установили ден по-рано от басейновата дирекция при проверка по сигнал, получен на „зелен телефон“, отнасящ се до изграждането на МВЕЦ „Манастирска“ в р. Скокова  и р. Манастирска от мездренската фирма „Ралица-73“ ЕООД. 

В момента в началото на рибния проход не преминава вода и речното корито на р. Скокова е осушено. Осигуряването на минимален екологичен отток в реката след водохващане на МВЕЦ/ВЕЦ е задължително условие, което се вписва в разрешителното за водовземане, издадено по реда на Закона за водите, изтъкват от БД „Западнобеломорски район”.

Неосигуряването на минимален отток подлежи на санкция в размер от 2000 до 10 000 лева. Но тъй като през 2015 г. дружеството вече е санкционирано за същото нарушение с 2000 лв., сега глобата ще е по-висока. От страна на Дирекцията са предприели действия за търсене на наказателна отговорност на собственика на „Ралица-73“ ЕООД.


В категории: Разследвания

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Приятел на България
29.07.2017 09:15:46
0
0
Искайте от македонското правителство да ви върне костите на Гоце Делчев, защото семейството му го иска и те са "собственици" на тленните му останки. Те бяха принудително взети от семейството му от българското комунистическо правителство. Никой няма право да вземе костите на мъртъв човек от роднините му.
Правителството на БЮРМ няма как да ви отрече, ако иска да спазва договора за добросъседство.
1
Приятел на България
29.07.2017 08:59:39
0
0
http://www.narodnavolja.com/articles2008/07/txt05.asp

"Местните българи и куцовласи, които живеят в пределите на Македония СЕ НАРИЧАТ САМИ МАКЕДОНЦИ и околните народи ги зовът тъй. Турците и арнаутите не се казватъ македонци, но попитани от къде са, отговарятъ: от Македония."

Тъпите македонисти не забелязват че и власите и някои от славяните (българи) са се наричали "македонци", тоест не може да става дума за етническо-македонски народ, а за народ като белгийците и швейцарците или, тоест мултиетнически и мултилигвистичен народ. Това важеше само за времето на пътуването на Васил Кънчов, само за началото на 20. век. През средата на 19. век обаче македонците още не бяха влезли в същия народ с власите, а се наричали себе си "българи", както се вижда от народните им песни събрани не само от "българизираните" братя Миладинови, но и от сърбина Веркович, който нямаше защо да фалшификува, да българизира народните песни на македонците. В текстовете на тези песни, местното население на сегашниата БЮРМ се нарича себе си "българи".
И сега сред най-българофобските жители на БЮРМ са власите, но не знам дали те се наричат себе си "етнически македонци" или "етнически аромуни от Македония" или за тях етнически аромуни е същото нещо с "етнически македонци". Може би те се смята себе си за истинските македонци, а българоезичните македонци ги считат за неистински македонци, тоест за бивши българи, което всъщност (говоря само за "(бивши) българи") и са. Истинските македонци не са нито власите, нито македонските българи, а гърците.

След влизането в сила на договора вестник "Народна" Воля, който нагло се нарича "народна", когато в Пиринска Македония македонистите са крайно малко а народът почти изцяло български, този вестник трябва да бъде закрит, заедно с ОМО Илиндедн.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки