Проблемът с шума в курортите може да бъде решен и без законови промени


Проблемът с шума в курортите може да бъде решен и без законови промени
21 Юли 2017, Петък


Това каза вицепремиерът Валери Симеонов, който днес бе на проверка в „Златни пясъци“

Автор: Десант

Ако се наложи, държавата ще приложи сила срещу собствениците на хотели и заведения по Черноморието, които нарушават правилата за наднормени нива на шума нощем. При нужда ще се активират и законови промени.

Това коментира във Варна вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов във връзка с няколко случая на заведения в „Златни пясъци", които тормозят туристите с шумна музика след 23 часа, съобщава Moreto.net.

По думите му засега проблемът може да бъде решен с подзаконови актове на ресорния министър и по-чести проверки от страна на Общините.

Заместникът на министър-председателя коментира още, че все пак множеството проверки в курортите имат дисциплиниращ ефект и нарушенията през този сезон са по-малко в сравнение с предходни години.

„Като цяло изискванията за норми на шума се спазват с няколко изключения в заведения на „Златни пясъци" и на територията на община Аксаково", обобщи Валери Симеонов.

Вицепремиерът отчете, че вече няма оплаквания за силна музика от заведенията на Южния плаж във Варна. И добави, че общините трябва да се възползват от правото си да затварят обекти след всяко второ нарушение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки