Стар и разбит мост изкара на протест жителите на кирковското село Еровете


Стар и разбит мост изкара на протест жителите на кирковското село Еровете
Снимка: 24rodopi.com
13 Юли 2017, Четвъртък


Вече и линейките не искат да минат от тук, оплакват се хората

Автор: Десант

Остарял мост, който е единствената пътна връзка на кирковското село Еровете със света изкара на протест над 50 жители на населеното място. Те заявиха, че искат незабавен ремонт на съоръжението или на негово място да се изгради ново, предаде репортер на 24rodopi.com.

"Този мост е строен преди около 15 години, вече е остарял. Не можем с колите си свободно да се придвижим до селото. Вече и линейките не искат да минат от тук, за пожарните коли пък да не говорим. През лятото, когато гурбетчиите се приберат от чужбина, броят на семействата живеещи тук нарастват на 100", коментира пред медията Селим Мехмед от Еровете.

Протестното шествие тръгна от моста над река Върбица и продължи до главния път за Златоград и Гърция. Полицията обаче прегради пътя на протестиращите и не допусна блокирането на тази важна пътна артерия към южната ни съседка, каквото бе намерението на еровци, за да бъде чут гласът им.

По-късно с тях се срещна ​кметът на Община Кирково Шинаси Сюлейман, който ги успокои, че подготовката за ремонта на моста е започнала, но е необходимо време това да стане.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки