Кристиян Киров с вицеевропейска титла за втора поредна година


Кристиян Киров с вицеевропейска титла за втора поредна година
10 Юли 2017, Понеделник


Бургазлията донесе на България сребро от Европейското първенство по джетски в Австрия

Автор: Десант

Достойно представяне на родните ни пилотите на Европейското първенство по джетски, което се проведе от 5 до 9 юли в Австрия.

Крис Киров отнесе сребърната купа в Runabout PRO-AM
след драматично Мото 3 и временно лидерство в класирането, Марио Михалев завърши на 9-то място при международния си дебют в Runabout novice stock и Novice Ski (прав джет), а при деца прав джет, Алекс Петров финишира на 6-та позиция.

За многократния шампион на България Киров, това е втора вицеевропейска титла, като тази година за първи път премери сили в клас PRO-AM. Въпреки, че водеше във временното класиране, драматична ситуация в Мото 3 лиши България от златото.

„Стартирах със забавяне на 4-та позиция и въпреки, че изпреварвах и се движех плътно зад втория състезател, в един момент започнаха да ни изпреварват другите пилоти. Оказа се, че има откачен буй от трасето и състезателите зад нас са скъсявали коридорите си.
Мотото беше канселирано след 7-ма обиколка заради тази организационна грешка, но вече беше прекалено късно за нас. Разочарован съм, защото имахме повече от реални шансове да сме първи, както и бяхме във временното класиране. Но това е спорта, не се сърдим, горди сме, че се прибираме с купа в България“
, сподели Кристиян Киров веднага след финиша.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки