Кучета, въплъщение на бог Анубис, ще дефилират край морето


Кучета, въплъщение на бог Анубис, ще дефилират край морето
08 Юли 2017, Събота


В Бургас започва 5-та специализирана изложба на фараоновите хрътки

Автор: Десант

Кучетата на фараоните се събират в Бургас днес. В морския град се очаква да пристигнат 11 представители на породата.

Това е една от най-редките и стари породи кучета в света - фараоновата хрътка, известна още като египетско фараоново куче. Те ще дефилират тази вечер край морето по време на 5-та специализирана изложба на кучета от пета породна група, клас "Примитиви", с ранг САС. Тя се организира от Български киноложки клуб "Фараоново куче" и Община Бургас, под егидата на Българската републиканска федерация по кинология.

Фараонфестът ще бъде разположен в пространството до Конната база и Фестивала на пясъчните фигури в парк "Езеро".

По традиция българският клуб на една от най-старите породи кучета в света провежда своите изложби в лапидариуми на музеите или сред останки от античността, за да подчертае древния произход. Домакини на предишните издания са били Археологическия център на Пловдив, Английският двор на Археологическия музей във Варна, руините на Августа Траяна в центъра на Стара Загора.

Фараонови кучета са съществували 3000 г. пр. Хр., а техни изображения са открити в гробниците на египетските фараони. Легендите разказват, че тази хрътка е въплъщение на бог Анубис на земята. 

Посетителите ще могат да видят в ринга и други две редки породи от секция "Примитиви" на международната класификация по кинология. Под "Примитиви" се разбират породи кучета, които не произхождат от други породи и са резултат на естествена еволюция, а не са създадени от човека.


В категории: Новини , Парадокси

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки