Празник на Прокопий Пчелар в музея на открито „Етър” край Габрово


Празник на Прокопий Пчелар в музея на открито „Етър” край Габрово
08 Юли 2017, Събота


Любомир Йорданов ще направи демонстрация по производство на свещи от восък на 8 юли. Богата програма са приготвили от музея и на следващия ден

Автор: Десант

Празник на Прокопий Пчелар ще се проведе в Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово на 8 и 9 юли, съобщават от Етнографски музей на открит „Етър“.

На 8 и 9 юли в книгопродавницата (от 11.00 до 16.00 часа) ще бъде представена историята на пчеларството чрез експонати от фонда на ЕМО „Етър“.

Ще се състои и кампания за събиране на предмети за обогатяване фонда на музея.

В център „Българка“ на 8 юли, от 11.30 часа, ще бъде представена кампанията „На пчелите с любов“. Петя Чалъкова ще изнесе образователна лекция „Пчелата от А до Я“.

В двата дни, от 13.00 часа, ще бъдат прожектирани образователни филми, свързани с пчелите и меда, а от 11.00 до 16.00 часа посетителите ще могат да си закупят био мед и био пчелни продукти от обособения за целта базар.

От 11.00 до 16.00 часа на 8 юли Любомир Йорданов ще направи демонстрация по производство на свещи от восък. И в двата дни, от 11.00 до 16.00 часа, в Музеен детски център в ЕМО „Етър“ ще има занимания с деца, свързани с пчелите и меда.


В категории: Традиции , Бит и култура , Земеделие и скотовъдство , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки