Какво не вижда Бургас преди да се събуди


Какво не вижда Бургас преди да се събуди
Снимки: Авторът
08 Юли 2017, Събота


Репортаж от една разходка по главната в ранната лятна сутрин

Автор: Яна Славянска

В 6 ч. сутринта бургазлии все още блаженно спят. Затворени са кафенетата и магазините по главната.

По това време обаче пристига нощният влак от София и перонът се задръства от курортисти.



Посрещат ги неизменните пъргави ранобудни бабички, стискащи листче с надпис „Давам квартира“, както и гласовити таксиджии, които оповестяват направленията си – към Поморие, Ахелой, та дори Царево. И не пропускат да изтъкнат, че возят на цена като маршрутки...

Някои от туристите все пак се запътват към пустата все още главна улица, по която в доброто старо време в този ранен час имаше отворени шкембеджийници, предлагащи гореща разсънваща шкембе чорба. Днес тези мили ресторантчета ги няма. А кафе можеш да си вземеш само от вендинг машините, пръснати тук и там.

Но пък на всяка крачка се вижда покъртителната гледка на преливащи от боклук кошчета, от които кресливите гларуси чевръсто са измъкнали де що има торбички, кутийки и опаковки, скътали по някое недоядено лакомство, и са ги раздърпали до неузнаваемост, като са ги пръснали щедро в околовръст.



Тази гледка обаче се сервира само за очите на малцината скитащи безцелно по главната ранни туристи. Час и нещо по-късно изпълзяват служители на чистотата и към 7 и половина всичко вече е обрано и преметено, което лишава по-късно измъкналите се от леглата си граждани и гости на морския град от колоритната сутрешна гледка на безчинствата, сътворени от урбанизираните гларуси.

Прихваната единствено от нашия обектива, тя така и остава скрита за спящия летен Бургас.


В категории: Новини , Общини , Фоторазказ

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки