Лъснаха три незаконни обекта на плажа „Обзор-мотела“


Лъснаха три незаконни обекта на плажа „Обзор-мотела“
Снимка: Министерство на туризма
07 Юли 2017, Петък


Министерството на туризма ще замерва частен имот, където е насипан допълнителен пясък от плажа

Автор: Десант

Съвместна проверка на Министерството на туризма, МВР, Регионалната здравна инспекция, Морска администрация и Дирекция строителен контрол на Община Обзор е установила три незаконни обекта на плаж „Обзор-мотела“, които се ползват от хотел „Мирамар“. 

Причина за инспекцията са множество сигнали, подадени до институциите, уточняват от туристическото ведомство.  


Проверяващите са установили и две заграждения - едното от тях е детски кът, който се ползва от хотел “Сънрайз“, а другото е означено като частен имот, където е насипан допълнителен пясък от плажа. Издадени са предписания загражденията да бъдат премахнати.

Установено е също, че хотел „Мирамар“ не е подновил категоризацията си, за което ще бъде санкциониран от Комисията за защита на потребителите.

На самия плаж не са открити нарушения на наемателя - той е изпълнил всички задължителни дейности по стопанисване на плажа.

По повод трите преместваеми незаконни обекта Община Обзор трябва да предприеме действия по премахването им,  в случай че не бъдат  узаконени.

Министерството на туризма ще направи мониторинг и замерване на плажа във връзка с насипания допълнителен пясък. Ако се окаже, че има добив на пясък от плажа, с който е засипан имотът, ведомството ще състави акт за административно нарушение на извършителя. Според българското законодателство няма частен плаж - ивицата е изключителна държавна собственост.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки