Със съдействието на патриотите асеновградчани внесоха подписка в парламента


Със съдействието на патриотите асеновградчани внесоха подписка в парламента
07 Юли 2017, Петък


Вижте какви искания във връзка с напрежението между българи и роми в града са поставени в нея

Автор: Десант

Жители на Асеновград внесоха в парламента подписка с редица искания във връзка с напрежението между българи и роми в града. Те настояват за събаряне на всички незаконни постройки и изселване на незаконно живеещите там.

Съдействие им оказаха от "Обединените патриоти". Пред медиите депутатът Искрен Веселинов обясни, че от ОП няма да позволят случаят да затихне и мерките да бъдат моментни.

На среща с народния представител Гергана Георгиева - майка на Майкъл, който е със спукани прешлени от побоя, донесе тетрадки с над 10 хиляди подписа в подкрепа на Клуба по „Кану-Каяк“.

"Подписката има няколко искания - преди всичко справедливо и бързо възмездие на всички виновни за побоя над децата", заяви патриотът.

Хората искат въоръжена охрана на язовира и по-сериозно полицейско присъствие в града.

Настоява се и за спазване на закона от всички и хора с няколко присъди да не бъдат на свобода. Искрен Веселинов оповести още, че асеновградчани искат, когато някой застрашава живота им, полицията да го арестува и той да понесе справедливо наказание.

Един от подписалите петицията е известният художник Папа Жан, чийто внук е един от битите в Асеновград гребци. „Заели сме се каквото можем да помогнем за пълната интеграция на тези хора, защото нещата са извън контрол. Искаме да ги интегрираме чрез културни мероприятия, чрез задължително обучение в училищата" - изтъкна именитият майстор на четката.





0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки