Румен Радев: Цветанов говори на автопилот


Румен Радев: Цветанов говори на автопилот
04 Юли 2017, Вторник


Това е единствената му връзка с авиацията, каза пред журналисти държавният глава по повод „войната“ между институциите

Автор: Десант

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев с действията си е „приземил“ и е поставил под заплаха съществуването на българската изтребителна авиация. Това заяви днес пред журналисти президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, който е свидетел по делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев.
 
„Всеки един самолет в момента, всеки един – и това започна още от лятото на 2015 г. и се повтори през 2016 г., всеки един самолет в момента лети с удължени агрегати от нашия инженерно-технически състав. Това противоречи на всякакви технически и технологични норми“, подчерта държавният глава.
 
Президентът Радев беше категоричен, че Николай Ненчев се е провалил с провежданата от него политика.

„С Полша той успя да издейства само един договор за ремонт на 6 двигателя. Големият договор за интегрирана логистична поддръжка, който трябваше да сключи и за който го предупреждавах, че ще бъде много дълъг и труден, може би невъзможен, министър Ненчев се хвърли към него слепешката. Това е неговата одисея. Той катастрофира категорично с Полша. В същото време отряза доставките от Русия. И накрая авиацията изпадна в пълен колапс“, посочи президентът.
 
Запитан за проведената си среща с министър-председателя Бойко Борисов, държавният глава подчерта, че двамата са обсъдили как да предотвратят „война“ между институциите, която някои политици от ГЕРБ се опитвали да разпалят.

„Както виждате, твърденията и декларацията на г-н Борисов, неговите действия, все по-често противоречат с тези на г-н Цветанов. Аз мисля, че това е един държавнически подход и оценявам усилията на г-н Борисов и се надявам неговата партия да възприеме точно неговия подход“, заяви президентът.
 
Държавният глава беше категоричен, че предложението на Цветан Цветанов за създаване на парламентарна комисия, която да проверява процедурата по избор на нов тип боен самолет за Българската армия, представлява опит българският парламент да се превърне в постоянен трибунал за политическо въздействие. „Аз мисля, че г-н Цветанов не разбира нищо от изтребители. Той разбира от апартаменти. Единствената връзка между г-н Цветанов и авиацията е това, че той говори на автопилот. Някой друг му задава курса“, посочи още президентът Румен Радев.
 



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки