След първоюлския изгрев идва... Бузлуджа Джулай


След първоюлския изгрев идва... Бузлуджа Джулай
Снимка: Десант
30 Юни 2017, Петък


Три групи от три поколения с три различни репертоара ще поднесат под Чинията кавъри на хитове от класическата рок, хард рок и метъл музика, както и авторски парчета

Автор: Десант

Пресцентърът на Община Казанлък оповести, че от 7 до 9 юли 2017 г. в местността Бузлуджа, на поляната до хижата, (в подножието на „Чинията“) ще си дадат първа по рода си среща почитатели на рока от региона и цяла България.

Това ще е първият Бузлуджански Джулай, както го наричат казанлъшките общинари. В рамките на трите дни - петък, събота и неделя, организаторите ще предложат разходки с коне, въжената градина „тролей“ и „айляк“ хамаците.

Подсигурен е и транспорт от Казанлък до Бузлуджа и обратно на цена  4 лв. за кулминационната събота, 8 юли:

На живо ще твори художникът Димитриос Пападакис - Енкаустика.

Сред основните акценти в програмата на първия рок фест край Чинията ще е презентация на проекта „Бузлуджа – паметта на времето“ за реновация на архитектурния монумент, създаден през 2014 г. като дипломна работа в Техническия университет в Берлин и представен пред казанлъшката общественост през 2015 г.

Три групи от три поколения - INSPIRATION, SEVI и КИКИМОРА, ще предложат три различни репертоара, включващи кавъри на хитове от класическата рок, хард рок и метъл музика, както и авторски парчета, 

На 9 юли ще бъдат поднесени цветя на паметника на Хаджи Димитър и на четниците, дали живота си за свободата на България, който се намира под едноименния връх .

Ще има и „ХорА за хОрата“ - любители и професионалисти, в основата на които е сдружение „Приятели на  фолклора“.



В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки