Ахотопол посреща туристи с обиколка на изрисувани фасади


Ахотопол посреща туристи с обиколка на изрисувани фасади
Снимки: Община Царево
26 Юни 2017, Понеделник


Уникалният за България тур стана възможен след проведения в морското градче първи международен фестивал за съвременна фасадна стенопис WE ALL WRITE

Автор: Десант

След края на първото издание на международния фестивал за съвременна фасадна стенопис WE ALL WRITE, който се проведе през юни в Ахтопол, в черноморския град се роди уникален за България туристически маршрут за градско изкуство. 

Специално за форума от сдружение "140 идеи" отпечатаха карти, които да водят посетителите през изрисуваните фасади, разпръснати из целия Ахтопол. Пъстрите сгради се радват на голям интерес, а в града вече обикалят първите групи туристи, дошли да видят на живо иновативния туристически маршрут.

Обиколката на всички стенописи трае между 1,5 и 2 часа като турът включва също прекрасни гледки към Стария град, фара и пристанището. Организаторите предвиждат поставяне на информационни табели пред всяко произведение.

Припомняме, че в рамките на фестивала над 30 големи фасади и стени в града бяха преобразени в монументални творби на съвременното градско изкуство. Художници от над 5 страни показаха таланта и идеите си, превръщайки Ахтопол в галерия на открито.





В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки