Кристиан Киров без конкуренция на републиканското по джетски в Обзор


Кристиан Киров без конкуренция на републиканското по джетски в Обзор
25 Юни 2017, Неделя


Пилотите дариха наградния фонд за млада жена с тежко заболяване

Автор: Десант

Близо 2 000 души дадоха старт на Републиканския джетски шампионат този уикенд в град Обзор. По време на официалната церемония, която съвпадна с празника на града и официалния старт на летния сезон, Румен Кулев, председател общински съвет Несебър, и Христо Янев, кмет на гр. Обзор, връчиха купите на победителите в отделните класове.

В кралската дисциплина Pro Open победител стана Вицеевропейският шампион по джетски – Кристиян Киров. Йоана Горещилова отнесе златото при жените, а при децата най-силно се представиха Димитър Данов (прав джет) и Антон Горещилов (седнал джет).

Хлапетата не се уплашиха от изключително тежките условия и караха наравно с мъжете.

След драматично падане и проблеми с машината, Георги Грошчев стана първи в клас Runabout expert 180, а Илиян Тодоров в Novice stock. Вълните не представляваха проблем за Христо Вълков и той даде най-добро време в дисциплината прав джет при мъжете. Златото в Expert stockbox отиде при Христо Щърбанов.

Екстремните пилоти се обединиха около благородна кауза и дариха наградния фонд от републиканското на младата Мария Георгиева, която се бори с тежко заболяване.

„Във водата всички сме съперници и се борим за всеки метър и секунда. Извън нея, всички се обединяваме около любовта към високите скорости и желанието за феър плей. Важното е да се забавляваме и да работим за развитието на джетски спорта у нас. Никой не е тук за наградния фонд, а заради тръпката и адреналина. Затова решихме да дарим средствата за една млада жена, на която ще й трябва цялата смелост на света, за да се пребори с това заболяване“, коментираха пилотите.

За българските пилоти Кристиян Киров, Марио Михалев и младата надежда Алекс Петров предстои Европейския шампионат в Австрия на 5 юли, а републиканският шампионат продължава на 15-16 юли с купа "Царево", плаж "Василико".


Алекс Петров


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки