Главният прокурор поиска имунитета на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев


Главният прокурор поиска имунитета на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев
20 Юни 2017, Вторник


През ноември 2014 г. народният представител уби човек на пътя в благоевградското село Копривлен, но делото срещу него бе прекратено заради имунитета му

Автор: Янко Крумов

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Димитър Гамишев. Искането е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен на 22 юни м.г. от Окръжна прокуратура Благоевград обвинителен акт срещу него.

Димитър Гамишев е предаден на съд за това, че на 27 ноември 2014 г. е убил човек на пътя в благоевградкото село Копривлен.

На първото съдебно заседание през май т.т. защитата на Гамишев представила на магистратите удостоверение, издадено от ЦИК, че е избран за депутат в 44-то Народно събрание.

С определение от 15 май Окръжен съд - Благоевград е прекратил наказателното производство и го е изпратил на Софийски градски съд, тъй като се касае за престъпление от общ характер, извършено от лице с имунитет.

Цацаров е поискал даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Димитър Гамишев.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки