Полицията в Стара Загора се сдоби с 13 нови леки автомобила


Полицията в Стара Загора се сдоби с 13 нови леки автомобила
19 Юни 2017, Понеделник


Колите са оборудвани с камери, а също и с мобилни устройства, с които може да се проследяват в реално време данните за всяко спряно за проверка моторно превозно средство

Автор: Десант

13 нови леки автомобила с марката „Киа”, които ще бъдат използвани за нуждите на ОД МВР-Стара Загора, бяха осветени днес. На церемонията присъстваха областният управител Гергана Микова и директорът на ОД МВР старши комисар Николай Кирков.



Леките коли са оборудвани с камери, а също и с мобилни устройства, с които може да се проследяват в реално време данните за всяко спряно за проверка от служителите на сектор „Пътна полиция” моторно превозно средство.

В своето обръщение към присъстващите комисар Николай Кирков заяви, че новата придобивка е много важна за дирекцията, защото един от основните приоритети на вътрешното министерство и на правителството в момента е намаляването на катастрофите по пътищата и по-строг контрол върху водачите.

С поздрав към полицейските служители се обърна и г-жа Микова. „Въпреки всички трудности вие продължавате да изпълнявате отговорно своите задължения и да осигурявате спокойствието и сигурността на гражданите. Да ви са честити новите автомобили. Вие ги заслужавате”, каза тя.

Тържествен водосвет за здраве и успех отслужиха Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия.



Началникът на „Пътна полиция” главен инспектор Тихомир Желязков и служител от сектора обясниха на представителите на медиите как работи техниката, с която са оборудвани новите автомобили.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки