Варненският съд освободи от наказателна отговорност наркозависима лекарка от Бургас


Варненският съд освободи от наказателна отговорност наркозависима лекарка от Бургас
16 Юни 2017, Петък


Назначената по делото съдебнопсихиатрична експертиза показала, че докторката страда от синдром на зависимост към хероина

Автор: Десант

Лекарката от Бургас, хваната на 12 май с 1 грам хероин във Варна, днес бе освободена от наказателно отговорност по предложение на районната прокуратура в морската столица.

Наложеното наказание на 36-годишната Ст. П., която работи в МБАЛ-Бургас, е административно – глоба в размер на 1 000 лева.

От прокуратурата припомнят, че пребиваването на бургазлийката във Варна е било по повод участието й в професионален курс. На въпросната дата през май тя е била забелязана от полицейски екип в района на ул. „Пробуда“.

Появата на униформените служители притеснило 36-годишната жена, тъй като в ръката си държала наркотични вещества, разфасовани в три пакетчета. Обвиняемата обяснила, че е закупила от неустановено лице хероин с тегло 1 грам.

Образувано било бързо производство по член 354а, ал. 5, във връзка с ал. 3 от НК. Назначената по делото съдебнопсихиатрична експертиза показала, че лекарката страда от синдром на зависимост към хероина.

Като смекчаващи отговорността обстоятелства в постановлението на районната прокуратура, с което е направено предложение за освобождаването на лекарката от наказателна отговорност и налагане на административно наказание,  са посочени чистото й съдебно минало, направеното самопризнание и изразеното съжаление.

Отегчаващите отговорността й обстоятелства са професията й и заеманата от нея длъжност в лечебно заведение.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки