Водата и лятото - трябва да пием повече от живителната течност


Водата и лятото - трябва да пием повече от живителната течност
14 Юни 2017, Сряда


Това помага не само за вталяването ни, но и води до подобряване на настроението и самочувствието

Автор: Десант

По данни от проучване на "Алфа рисърч", проведено през май 2017 г. сред градското население в България, 68% от българите признават, че биха искали да отслабнат, за да посрещнат летните месеци в добра физическа форма. 

Както е известно, трите най-популярни начина за справяне с излишните килограми са спазването на специален хранителен режим; увеличената физическа активност и засиленият прием на вода.



76% от анкетираните са убедени, че водата спомага и за по-добро здравословно състояние.

Мъжете споделят, че през лятото пият средно 2,6 литра вода, докато при жените тази цифра е 2,1 литра. За сравнение, през студените месеци консумацията на вода е почти наполовина по-малко.

„Световната здравна организация препоръчва през летните месеци да се пият до 2,9 л течности за мъжете и до 2,2 л за жените. Правилото за редовно и балансирано хранене е валидно през всеки сезон, но е добре през лятото да приемаме достатъчно течности, да се движим активно и да прекарваме повече време сред природата“ – съветва д-р Райна Стоянова, диетолог и експерт по здравословно хранене.

Препоръчително е да пием по чаша вода 15-30 минути преди хранене и 1-1,5 часа след това.

По думите на д-р Стоянова, засиленият прием на вода не само пречиства организма, но води до подобряване на настроението и самочувствието. А кога, ако не през лятото, да се насладим на перфектната си форма?


В категории: Новини , Здравословно хранене

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки