Докато ехото от прайда заглъхва, думата взеха правозащитните адвокати


Докато ехото от прайда заглъхва, думата взеха правозащитните адвокати
13 Юни 2017, Вторник


И никой не застана на страната на тези, които изразиха друго мнение - срещу демонстрацията на ЛГБТИ обществото

Автор: Дина Харизанова

Ехото от проведения в събота София прайд бавно заглъхва. В обществото кръстосаха шпаги двете крайно противоположни мнения за проявата - „за“ и „против“ подобна демонстрация.

Тази сутрин в Би Ти Ви думата взеха и правозащитните адвокати. По повод мнението, изразено в социалните мрежи от първата дама Десислава Радева относно котешкия СПИН и превенцията на болестта въобще,  Николай Хаджигенов коментира, че в една нормална държава след подобно изказване тя е щяла да бъде замеряна с камъни още на същата сутрин (?!).

Адвокатът окачестви като „емблематичен пример за престъпление от омраза“ и постъпката на  Мирослав Паскалев – Зорец, чиято малка дъщеричка, качена на раменете му, държи плакат с надпис „Върнете дъгата на децата”, последван от нецензурно обръщение към участниците в гей парада – всъщност с дума, с която всеки ги нарича в ежедневната реч. 

Няма да коментираме прав ли е правозащитникът, или не. Чудим се само защо все на него дават думата, стане ли напечено. Той например бе човекът, който нарече „най-големите фашисти“ кметът и общинската администрация на Елин Пелин, когато отказаха да настанят на своя територия сирийско семейство, получило бежански статут.

И по този казус Хаджигенов може да е прав, не спорим. Само се питаме как тъй не се намери адвокат, който да застане на страната на „фашистите“ или пък да защити президентската съпруга. А може би просто не са му дали думата?!


В категории: Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки