В Италия ще раздават безплатно замъци, манастири и исторически вили


В Италия ще раздават безплатно замъци, манастири и исторически вили
Ключови думи: Италия, замъци, концесия
03 Юни 2017, Събота


Нестандартната инициатива е част от Стратегическия план за развитие на туризма и цели да провокира интереса на туристите към по-малко популярни дестинации


Италианското правителство е решило да предостави за безплатно ползване 103 исторически сгради - древни замъци, манастири, имения и вили. Сред тях са замъците Castello di Blera в Лацио от ХI век и Castello di Montefiore от XIII в Източна Италия.

Кандидатите да се възползват от атрактивната оферта трябва да изпълнят определени условия. Бъдещият арендатор следва да представи концепция за реновиране на сградата и да гарантира, че наистина е способен да я превърне в хотел, ресторант, спа център или друга интересна туристическа атракция, съобщава Independent, цитиран от prian.ru.

Нестандартната инициатива е част от Стратегическия план за развитие на туризма в Италия. Тя цели да провокира интереса на туристите към по-малко популярни дестинации в страната, за да се „разтоварят“ от oгpoмният пoтoĸ oт посетители пренаселени места като Beнeция, Рим и т.н.

Новият титуляр на имота ще има право да го стопанисва в продължение на 9 години, след което ще може да продължи договора си. А тези от кандидатите, които представят особено интересни идеи за бъдещото предназначение на историческите обекти, ще могат да се възползват от 50-годишна концесия.

Източник: brat-bg.com


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки