Ще опаковат рушащите се сгради край „Клептуза"


Ще опаковат рушащите се сгради край „Клептуза"
Снимка: Уикипедия
22 Май 2017, Понеделник


Във велинградската хазна няма достатъчно пари, за да се спре разрухата на емблематичното езеро

Автор: Дина Харизанова

През лятото на миналата година в "Десант" публикувахме репортаж за разрухата, която наш екип завари край емблематичното за Велинград езеро "Клептуза". 

"Познатият на поколения българи пейзаж е променен до неузнаваемост. Старият ресторант, който мнозина помнят от детството си и който краси някогашните картички на това място, в момента е оставен на произвола на съдбата да се руши. Покривът му е пропаднал и дори е опасно да се минава край него" - това констатира нашият репортер, посещавайки легендарното място.

http://www.desant.net/show-news/36647

Тези дни общината в курорта, обявен за спа столица на Балканите, реши рушащите се сгради край "Клептуза" да бъдат опаковани и обезопасени с предупредителни ленти.

Това временното решение за справяне с наболения проблем по план трябва да бъде реализирано до края на месеца, уточняват от местната администрация.

Оттам допълват, че до началото на интензивния летен сезон езерото ще бъде почистено щателно, за да може атракцията да посреща спокойно туристи.

Припомняме, че през миналата година нашият екип завари атракцията задръстена от водорасли, а из водата се носеха мъртви риби. 

За съжаление във велинградската хазна няма достатъчно пари, за да се реши въпросът за състоянието на съоръжението веднъж за винаги.

Преди време местната власт бе подготвила проект за възстановяване в автентичния й вид на сградата на стария ресторант. Сега общината обещава да организира ново обществено обсъждане за бъдещото развитие на "Клептуза".


В категории: Новини , Репортажи , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки