Емил Димитров: От години се знае, че системата на митниците може да се манипулира


Емил Димитров: От години се знае, че системата на митниците може да се манипулира
22 Май 2017, Понеделник


Вече имаме получен снимков материал за камиони, които са заобикаляли данъчни складове, а самите уреди вътре са манипулирани, каза депутатът от групата на Обединените патриоти

Автор: Десант

От поне две-три години насам се говори, че системата на митниците може да се манипулира – било от служители вътре, било дистанционно. Това заяви в предаването „Здравей, България” на Нова ТВ бившият шеф на Агенция „Митници” Емил Димитров, който в момента оглавява парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции, сивия сектор и контрабандата.

Има доклад в прокуратурата, в който има регистрирани много такива трансакции, които са изчезнали. Тоест постъпва запитване от чужбина за дадени камиони и се оказва, че те не съществуват в нашата система. В комисията вече имаме получен снимков материал за камиони, които са заобикаляли данъчни складове, а самите уреди вътре са манипулирани”, заяви Димитров.  

„Излиза че касовият апарат на държавата не работи”, коментира той.

По думите му миналата година е поставен рекорд – за първи път след 1989 г. приходите в хазната от акциз на цигари са повече отколкото от горива.

„Има много предизвикателства”, заяви Димитров за работата си в комисията. 


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки