Американски царевичен смок албинос ще е атракция на музейните анимации в Шумен


Американски царевичен смок албинос ще е атракция на музейните анимации в Шумен
12 Май 2017, Петък


Русенският музей закупува преди няколко години дългото над метър влечуго от затворен развъдник

Автор: Десант

С презентация на тема „Змиите – красивите непознати“ Регионален исторически музей – Русе ще се включи в Прегледа на музейните анимации, който се открива днес, 12 май, в Шумен.

Присъстващите ще научат повече за видовете змии, техните местообитания и начин на живот. Участниците и гостите на събитието ще получат информация как да реагират, когато видят змия и каква е първата помощ, която трябва да окажат на човек, ухапан от такова влечуго.

Посетителите ще имат възможност да видят отблизо и да се докоснат до истинска змия от вида американски царевичен смок. Тя е притежание на Екомузея в Русе. Влечугото е албинос, а дължината му е повече от метър. Закупено е преди няколко години от затворен развъдник за изпълнение на проекта „Змиите – красивите непознати“ на Сдружение „Приятели на музея“, финансиран от Фондация „Еко общност“.

Змията на русенския музей е напълно безобидна. Целта на представянето й е да повиши информираността и знанията на подрастващите за тази група животни и да промени отношението към тях.

Идеята е да се преодолее страхът към змиите у деца и възрастни, да се научи повече за начина им на живот. За тази цел всяка година русенският музей провежда поредица от тематични занятия в училища и детски градини, посветени на студенокръвните влечуги.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки