За топлата връзка между БСП, червената олигархия и Слави Трифонов


За топлата връзка между БСП, червената олигархия и Слави Трифонов
04 Май 2017, Четвъртък


Счита ли за морално уж независим телевизионен водещ да се среща с лидера на БСП в кабинета на червен олигарх?


Дълго време само се подозираше за топлата връзка между БСП и Слави Трифонов. Тези хипотези датират още от управлението на СДС (1997-2001). По онова време Трифонов бе основен медиен опонент на синята партия. А в навечерието на парламентарните избори през лятото на 2001г. той и новото му шоу по БТВ удариха безценно рамо в кампанията на царската партия НДСВ.

Малко по-късно Слави бе основен апологет на „Тройната коалиция“. А чест гост в неговото предаване бе Георги Първанов, два мандата президент на Р. България.

В по-нови времена помним Слави Трифонов като пръв противник на Бойко Борисов и първия кабинет на ГЕРБ. През първия мандат на Борисов десетки пъти бяхме свидетели на фронталните атаки срещу властта, които предприемаха Трифонов и сценаристите му в праймтайма на БТВ.

В началото на 2013 г. те твърдо подкрепиха тази част от протестиращите, които искаха оставката на кабинета. Нееднократно заявиха, че Борисов и ГЕРБ трябва да си ходят, че властта трябва да се смени.

И тя се смени. Но отношението към правителството с мандата на БСП бе далеч по-различно, далеч по-меко и толерантно в сравнение с бруталните залпове, изстреляни от предаването на Трифонов към ГЕРБ.

Неслучайно първата визита на Орешарски – премиер на БСП и ДПС – бе именно в Шоуто на Слави на 30 май 2013 г.

Неслучайно Трифонов продължи битката си с Борисов от момента на клетвата на втория му кабинет. Този път Слави разнообрази репертоара – включи в арсенала си референдум, обиколки по страната, концерти на „Орлов мост“.

Но всичко това очевидно се е случвало в синхрон с БСП. За което и свидетелстват признанията на Георги Гергов и Корнелия Нинова.

Припомняме отново: Гергов заплаши Нинова, че ще разкрие какви срещи си е правила тя в неговия кабинет. Нинова призна, че се е срещала със Слави Трифонов в кабинета на Гергов.

И тук въпросите са към Слави:

1.     Защо не се среща с Нинова в кабинета й на „Позитано 20“, а трябваше да използва посредничеството на Гергов?
2.     Кога е била срещата и какво е обсъждал с опозиционния лидер Нинова?
3.     Провел ли е подобна среща с Борисов и други лидери на партии? Ако не – защо само с Нинова?
4.     Какви са отношенията му с Гергов, че го използва като посредник за срещи? Какви други срещи си е правил в неговия кабинет?
5.     Счита ли за морално уж независим телевизионен водещ да се среща с лидера на БСП в кабинета на червен олигарх?

Каквито и да са отговорите, ясни са няколко неща:

Първо – Слави Трифонов окончателно е осветен като оръдие на БСП. И вече всяка негова критика към третия кабинет на Борисов с основание ще бъде подозирана като инспирирана от „Позитано 20“. Или като организирана в кабинета на Георги Гергов, с участието на червения лидер Корнелия Нинова.

Второ – Слави Трифонов вече не е само автор на вечерно шоу, а политически играч. С всичките произтичащи от това последствия.

Трето – националната телевизия БТВ очевидно търпи в ефира си лице, което го използва за политически цели и намерения. Докога?

Четвърто – Корнелия Нинова си прави нерегламентирани срещи с журналисти в офиси на едри бизнесмени. Не е незаконно, но морално ли е?

Пето – стана кристално ясно къде точно е задкулисието. На бял свят чисто и прозрачно се показа уродливата схема, водеща началото си от червената централа. Абе, направо показно: лидер на партия – кабинет на едър бизнесмен – телевизионен водещ. Изцяло срастване между политиката, капитала и четвъртата власт, в кьошета и тайни местенца.

Разбира се, че системата на сенките винаги е произхождала от БСП. Те я изградиха, тя е отгледаха, те я експлоатират. И сега тя гърми в ръцете им.
Източник: hipotezi.com


В категории: Новини , Коментари

10
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
10
Моко
07.07.2018 21:33:19
1
0
Кажете ми един от всичките олигарси в България, който не е комунистическо мекере! И защо говорите само за Слави? А от партиите ГЕРБ, БСП, СДС, ДПС и ВСИЧКИ ДРУГИ? Те не са ли политиците на България? Аз заради тези неща съм де отказал от ВСИЧКИ ПАРТИИ и като ида на избори зачертавам всички партии с кръст. Българските политици (помияри) докараха България до това положение. И ще продължават постоянно!!!
9
Боко
06.07.2018 17:31:25
7
1
Славчик е комунистическо мекере. Това е очевадно. Продължават да му дърпат конците от комунистическата ДС. Заклещили са го яко. Не заслужава дори съжаление.
8
Минаващ
06.07.2018 17:29:07
2
2
Не е проблем Слави да каже, че всички освен Нинова са му отказали разговори ... разбираемо, защото те видимо са влезли в някакви уговорки за подкрепа на сегашната коалиция ... платена естествено :) Автора явно е фен на ГЕРБ и избирателно пропуска онзи период в шоуто на Слави, когато Борисов беше "през ден" в него :) Раздора се получи, когато дългуча си поиска неговия пай, че и явно и собствени идеи, което Борисов тогава вече заобиколен основно с гъзолизци не можа да приеме. Точно така ... гъзолизците ще му изядат главата на Бойко :)
7
Брадара
21.01.2018 17:50:20
17
2
Политиката не е чалга и съм възмугет от дългия, който кани само политици и созиолози от БСП в шоуто и ни се поднася информация и новини едностранчиво без необходимия баланс и мнение на засегнатата страна.
6
Цецо Гуленов
20.01.2018 22:56:07
1
34
Слави е единственият, който се бори за българщината. Който каквото ще да приказва-факт
5
az
23.09.2017 20:21:44
1
12
Mnogo interesno no fakt , ne vidqh neshto koeto ne e zakono ...samo da pochertaq che tova e biznes na visoko nivo kadeto otgovorat e v zakonodatelstvoto ni i tova koi e zapoznat dobre s upotrebata mu ..Tazi statiq prilicha na izkazvane na saseda mina selo koito raboti na zaplata ...I za predavaniqta na
Slavi v BTV nqma nikakvo narushenie na zakona ., no sys sigornost ima hora na koito neim epriqtno da chuvat istinata v liceto si
4
К ур за Слави
22.09.2017 00:12:59
26
2
Слави е педераст!
3
Наблюдател
20.09.2017 13:34:22
46
2
Хич,ама хич не е скалапена статията,а си е точна истинска!Това за тайните им срещи при Гергов всички го знаем!Слави е подлога на Курнела,и понеже на няколко пъти се опълчи с/у Борисов,видя се че не му се получават нещата!Сега реши да се съюзи с БСП и заедно да атакуват!Слави не навижда Бойко още като беше кмет,защо го ритна и не му угоди на мерака за апетитната хапка, която Слави пожела!Сори майка,от тогава му гони цаката,ама ще му пръдне на оная му работа!Сега след като е честен и принципен да отговори,какво е правил на тези тайни сбирки с Курнела!Той и Гергов ще пропее още малко!Затова Слави търси съюзници за да има подкрепа и да действа!Виждат и го знаят всички!Абе Слави гледай си болното здраве,гледай си тъй ошмуленото и скапано шоу и не се занимавай с политика,че политиката е мръсна работа!А ти не забравяй за твоето мутренско минало,с кого си бил приблежен и кой те използваха да си оправят далаверите чрез теб!О миналоооо и бързо забравимоооо!
2
Кентавър
08.05.2017 14:29:40
40
2
Ами Сашо Дончев го издръжа, чалгализират поколения невръстни деца. Какъв морал, какви пет лева при един полуграмотен самовлюбен тарикат?!
1
Петко Стойчев
05.05.2017 01:12:41
4
46
Статията е скалъпена и неверна от накгоящите управници , понеже им нарушава комфорта да крадът и лъжат.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки