Валери Симеонов: Ще носим политическа отговорност за хората, които сме предложили


Валери Симеонов: Ще носим политическа отговорност за хората, които сме предложили
04 Май 2017, Четвъртък


До последно в обществената телевизия и Румен Порожанов се представяше за наше предложение, но той е предложение на ГЕРБ, каза пред БНТ лидерът на НФСБ и вицепремиер в кабинета „Борисов 3“

Автор: Светлана Николова

Ще носим политическа отговорност за хората, които сме предложили. Това е обявено, записано в нашето споразумение, че ние можем и имаме правото да предлагаме хора, които не са политически ангажирани.

Това каза пред журналисти в парламента Валери Симеонов, председател на НФСБ, народен представител от ПГ на „Обединени патриоти” и номиниран за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика в правителството „Борисов 3”, преди гласуването на персоналния му състав в Народното събрание.

На въпрос какви ще бъдат приоритети му в изпълнителната власт, Валери Симеонов отговори: „Програмата. Четете програмата”. 

Валери Симеонов не коментира кой ще поеме ръководството на парламентарната група на „Обединени патриоти”, след като двама от съпредседателите - той и Красимир Каракачанов, влязат в изпълнителната власт.

„В България, в Народното събрание, ръководители дал Господ”, заяви Симеонов. 

„Нашите министри са трима - Красимир Каракачанов, Нено Димов и Емил Караниколов. До последно в обществената телевизия и Румен Порожанов се представяше за наше предложение, но той е предложение на ГЕРБ, каза малко по-късно пред БНТ Валери Симеонов.

Той добави, че лично е поискал да отговаря за борбата с демографската криза: „Заложили сме си сериозни цели, затова пожелах да отговарям за икономиката и демографията.

Поемаме отговорността изцяло върху себе си, няма да има прехвърляне на топката, както в предишни управления. Ще отговаряме за цялостното поведение на правителство“
, каза той и допълни, че има желание за цял 4-годишен мандат.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки