Цветан Цветанов: ГЕРБ влиза в 44-то НС със заявка за четиригодишен мандат


Цветан Цветанов: ГЕРБ влиза в 44-то НС със заявка за четиригодишен мандат
19 Април 2017, Сряда


Българският народ е мъдър и винаги усеща фалша в политиката, каза зам.-председателят на спечелилата изборите партия

Автор: Силвия Горанова

ГЕРБ влиза в 44-то Народно събрание със заявка за 4-годишен мандат. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов от трибуната на Народното събрание по време на първото заседание на парламента.

Той благодари на избирателите, подкрепили ГЕРБ, които с гласа си са потвърдили подкрепата си за реални решения за страната. По думите му преговорите за коалиционно управление отчитат желанието на хората за дясно-центристка политика.

Цветанов изрази надежда политическият рекет да остане в миналото. „ГЕРБ ще настоява за прозрачност и ясни принципи на управлението, за да не бъдем жертва на партийни и вътрешнокоалиционни интриги“, заяви той. И добави, че не заради каприз или политически егоизъм ГЕРБ са избрали да отидат на нови избори.

„Направихме нелек избор и платихме цената му. В крайна сметка отново спечелихме вота на избирателите“, посочи той и подчерта, че за ГЕРБ управлението не е самоцел. 

Цветанов заяви, че е нужен не само политически, но и обществен консенсус по приоритетите за страната.

„Ние знаем, че в масовите представи на българите именно ГЕРБ е партията, която се ползва с най-голяма подкрепа и доверие, когато става дума за отстояване на националния суверенитет“, добави той.

По думите му политическият профил на ГЕРБ е познат и това е гаранция, че крайни форми на национализъм няма да бъдат допускани от опозицията. „В парламента ще работим със съзнанието, че българите очакват от нас реални резултати. Продължаваме реформата на съдебната система“, каза Цветанов и добави като приоритети качественото образование и здравеопазване както и икономическия просперитет.

Той заяви, че е против идеята на президента за промени в Изборни кодекс. Както и, че ПГ на ГЕРБ би желала да работи в условията на 44-то НС в добронамереност. Цветанов посочи, че българският народ е мъдър и винаги усеща фалша в политиката и напомни, че България е парламентарна република. 


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки