Валери Симеонов: До вчера не беше ясно дали ще има коалиционно правителство


Валери Симеонов: До вчера не беше ясно дали ще има коалиционно правителство
Снимка: Нова ТВ
12 Април 2017, Сряда


Във връзка с увеличението на размера на минималната пенсия Симеонов заяви, че важното е, че с ГЕРБ са стигнали до общо решение

Автор: Десант

До вчера на обяд, докато не постигнахме споразумението, действително не беше ясно дали ще има коалиционно правителство. Затова отклонявахме всякакви въпроси, свързани с темата. Това каза лидерът на „Национален фронт за спасение на България“ и съпредседател на "Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО" Валери Симеонов в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Дали обаче лидерите на Обединени патриоти или представители на коалицията ще бъдат министри в бъдещия кабинет, е въпрос на бъдещи преговори, уточни той и добави: "Нямам никакви амбиции за оглавяване на министерство." Но и поясни, че този път може да има представители на Обединени патриоти в управлението.

Във връзка с увеличението на размера на минималната пенсия Симеонов заяви, че важното е, че с ГЕРБ са стигнали до общо решение.

"Успяхме да постигнем едно такова разбирателство. Новото управление не започва с пазарлъци за министерски кресла, а започва с една положителна мярка, която вярвам, че ще бъде приета добре от целия български народ", добави той. От думите му стана ясно, че двете формации вече имат изготвена обща програма по 7 от общо 18 сектора.

"Коментирани са средствата и сме постигнали съгласие по този въпрос. Имаме уверенията на г-н Горанов, че това е изпълнимо. Не са коментирани никакви министерски постове, никакви състави на правителството, тъй като се разбрахме да говорим първо за програмата, да намерим обща програма, да я изготвим и чак тогава да говорим за състав на правителството", каза още Симеонов.

„Надявам се до утре, към 10,30 часа, с Обединените патриоти да довършим програмата, още малко ни остава.“ Това каза пред журналисти в Народното събрание пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Утре по това време да имаме програма, върху която да стъпим и да продължим след това по коалиционното споразумение и персоналното участие в Министерски съвет“, уточни той.

„На всички им е ясно, че ако не се състави правителство, а се отиде на избори, това е несериозно, тежко за държавата. Ще доведе до политическа криза, която ще има необратими последици в този момент“, посочи Бойко Борисов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки