Нова европейска директива предизвика опашки по границите


Нова европейска директива предизвика опашки по границите
Снимката е илюстративна
07 Април 2017, Петък


Българските превозвачи заплашват със стачка

Автор: Десант

Нов европейски регламент предизвика километрични колони от чакащи автомобили и камиони по граничните пунктове в нашата страна. Директивата предвижда пълен контрол на лица, влизащи и излизащи от България, независимо дали са граждани на държави от ЕС или не.

От еврокомисията съобщиха, че промените се налагат, тъй като експертизите са доказали, че всички терористи са преминали външната граница на ЕС в един или друг етап от движението им.

По досега действащите правила за охрана на външните граници на Европейския съюз, на физическа проверка подлежаха само граждани, които нямаха паспорт от никоя от страните членки на съюза. От днес обаче на подобна проверка ще подлежат всички преминаващи външната граница.

Освен в националните бази данни, се правят справки в Шенгенската информационна система, както и в Интерпол – за откраднати и изгубени документи.

Българската асоциация на сдруженията в автотранспорта обяви стачна готовност. Превозвачите искат оставката на ръководството на "Гранична полиция" заради задръстванията по границата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки