Столичният зоопарк организира търг с изрисувани щраусови яйца


Столичният зоопарк организира търг с изрисувани щраусови яйца
Снимка: Зоопарк-София
07 Април 2017, Петък


Парите ще бъдат използвани за отглеждането на двойката лебеди, които отскоро обитават езерото 

Автор: Десант

Ученици от Националната гимназия по приложни изкуства „Свети Лука“ изрисуваха осем яйца на щрауси от Софийския зоопарк. Яйцата не са били измътени успешно от двойката щрауси и след като са били почистени и обработени, са предоставени от Зоопарка за реализацията на художествения проект, свързан с Великденските празници, съобщават от столичната зоологическа градина.

Уникалните яйца може да се видят в арт инсталацията в близост до централния вход на Зоопарка. Желаещите да се сдобият с някое от уникалните великденски символи, може да се включат в благотворителен търг.

За целта до 8 април – Лазаровден, трябва да се изпрати оферта и описание на избраното яйце на имейл адрес: sofiazoo@abv.bg.

Спечелилите търга ще получат новата си придобивка в края на концерт, който ще се проведе в събота на откритата сцена при слона в Зоопарка и ще е посветен на Деня на осиновителите  на животни и дарители на зоопарка. 

Началната им цена на всяко яйце е 60 лв., а събраните средства ще бъдат използвани за отглеждането на двойката лебеди, които отскоро са новите обитатели на езерото.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки