Варненска адвокатка завлякла клиент с над 15 000 лева


Варненска адвокатка завлякла клиент с над 15 000 лева
03 Април 2017, Понеделник


С противозаконно отнетата сума „защитничката“ погасила собствен кредит

Автор: Десант

Районната прокуратура във Варна предаде на съд адвокатка за "обсебване в големи размери" - взела пари на клиент, с които изплатила собствения си кредит. Според обвинителния акт Силвия Сл. противозаконно е присвоила 15 646,64 лева, собственост на нейна клиентка, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Средствата са обсебени още в периода от 14 януари до 20 февруари 2008 г. Парите били преведени отживеещата дълги години във Франция жена, която упълномощила адвокатката да води от нейно име дела.

Клиентката превела по банковата сметка сумата от 8000 евро на 10 януари 2008 г. Парите трябвало да се внесат по сметка на Варненския районен съд като държавна такса по заведено гражданско дело за сумата от 240 000 евро. 

53-годишната Силвия Сл. изтеглила сумата, но вместо да погаси държавната такса, изплатила личния си кредит към банка. 

Живеещата във Франция жена пристигнала във Варна през 2009 г., възстановила добрите си взаимоотношения със своите близки, отказала се от решението си да претендира дадените им средства и в съдебно заседание категорично заявила, че иска прекратяване на делото, като оттегля пълномощията си от адвокатката. Клиентката поискала сумата от 18 000 евро, дадени на защитничката й за хонорар и държавната такса, да й бъдат възстановени. 

До приключване на досъдебното производство подсъдимата адвокатка не е възстановила щетите, а назначената съдебно-счетоводна експертиза е установила, че доказаните платени разходи по воденото гражданско дело са в размер едва на 936, 30 лева. 

Делото срещу Силвия Сл. предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд, уточниха от прокуратурата.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки