БТВ сваля „Шоуто на Слави“ от ефир


БТВ сваля „Шоуто на Слави“ от ефир
28 Март 2017, Вторник


Причината е несъответствие със стандартите на телевизионното предаване и нарушаване на договора между телевизията и продуцентската компания на Трифонов

Автор: Силвия Горанова

Епизодът на "Шоуто на Слави", планиран за понеделник вечерта, бе спрян от излъчване от ръководството на бТВ. Това стана известно от надпис, който се появи на екрана, докато тече повторение на старо предаване, в което водещ бе не Слави Трифонов, а Иво Сиромахов.

"Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание", пишеше в съобщението.

"Шоуто на Слави" се излъчва от понеделник до петък между 22,30 и 23,30 часа. По-рано в понеделник Слави Трифонов разпространи отворено писмо до политиците, в което обяви, че дава две седмици на новите депутати и, ако не се занимаят с въпросите на референдума, иницииран от предаването, и не ги вкарат в изборното законодателство до два месеца, отива пред Народното събрание на протест.

В писмо до медиите, изпратено късно в понеделник вечерта от пресслужбата на телевизията съобщават, че планираният епизод на шоуто няма да бъде излъчен, защото "телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си".

Посочва се, че Би Ти Ви и продуцентската компания на Трифонов "Седем осми“ имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. "Уважаваме професионализма на екипа на "Седем Осми" и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV", се казва още в позицията.

Предаването обикновено се записва в 20 часа всяка вечер, за да бъде излъчено по-късно. Пиарът на "Шоуто на Слави" не отговаряше на телефона си.

Малко преди полунощ от екипа разпространиха съобщение до медиите. То беше подписано от Слави Трифонов, който обяснява, че той и екипът му ще дадат пресконференция във вторник на обяд.

От началото на годината Би Ти Ви има нов изпълнителен директор - австриецът Флориан Скала, който замени Павел Станчев.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки