Защо не се ремонтира бившият тютюнев склад в Благоевград


Защо не се ремонтира бившият тютюнев склад в Благоевград
20 Март 2017, Понеделник


И защо търговски обект, намиращ се в сградата на читалището, не работи

Автор: Ерол Емилов

Вече е станало традиция Община Благоевград да не спазва решения на Върховния административен съд (ВАС). Поредните две доказателства са отказът да се издаде строително разрешение за бившия тютюнев склад в центъра на града и отказът да се върне на собственика му търговски обект, намиращ се в сградата на читалището.

За първия случай вече сме ви разказвали в „Десант“. Сградата се намира на пъпа на Благоевград в близост до Трети корпус на Югозападен университет „Неофит Рилски“. Покрай нея всеки ден преминават стотици хора и е въпрос на време мазилката да се отлепи и да падне върху нечия глава.

Собственикът на културния паметник Людмил Коцев води дългогодишна битка с общинската администрация за разрешението. В противен случай той не може да се ремонтира и някой ден ще се превърне в убиец.

Пред нашата медия Коцев заяви, че е получил всички необходими разрешения от Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), но строително разрешение все още няма. Даже и след редица сигнали, че сградата е опасна. Дори си платил за него.

Преди няколко месеца ВАС потвърждава решението на Административен съд – Благоевград, в което се казва, че общината следва да издаде въпросния документ. Но това и досега не е станало.

Преди години по незнайно какъв начин администрацията е получила право да стопанисва търговски обект, намиращ се в сградата на читалището в града. Той е отдаден под наем на неизвестен инвеститор и в момента не работи.



Преди две години обаче ВАС излиза с решение обектът да се върне на собственика му. Но и това решение не е изпълнено.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки