Що е то уелбийнг туризъм и има ли той почва у нас


Що е то уелбийнг туризъм и има ли той почва у нас
16 Март 2017, Четвъртък


Германците проявяват силен интерес към оздравителни и рехабилитационни почивки в нашата страна, руснаците - към културно-патриотични турове

Автор: Дина Харизанова

"От Берлин и Москва питат за "уелбийнг" туризъм у нас", заявява служебният министър на туризма Стела Балтова в интервю за "24 часа", което е качено в сайта на ведомството.

Терминът "уелбийнг" (wellbeing) е една от най-популярните чyждици, наместили се в речника за здравословен начин на живот. В превод думата означава: благополучие, благосостояние, самочувствие.

Уелбийнг хотелите набират все по-голяма популярност в света. Те съчетават всички удобства, които гостът може да си представи, за да се получи един цялостен и завършен продукт, задоволяващ и най-изтънчените потребности. Този вид места за почивка залагат не конкретно на СПА или фитнес, а на комплексно съчетание на всичко, което допринася за създаването у госта на чувство за хармония между духовния и телесния комфорт.

В едни от тези хотели може да има фитнес в стаята, други оборудват спалните с водни легла, трети съединяват банята със стаята, създавайки ново и нетрадиционно усещане, четвърти насищат пространството с дизайнерски аксесоари и т.н. Вариантите са най-различни.

Многообразни са и формулите за дизайнерските решения - специално осветление, висящи градини, прозрачни стени с течни кристали, които при определени условия стават непрозрачни и т.н.

По думите на туристическия ни министър, продукт номер едно за немския пазар е морският ни туризъм, но германците силно се интересуват и от оздравителни и рехабилитационни почивки - т.е. от т нар. уелбийнг, осигуряващ цялостно подобрение на състоянието на тялото и духа.

Балтова информира, че немски туроператори са готови да работим заедно за привличане на германските здравни каси да изпращат за рехабилитация в България техни граждани.

От министърката научаваме и че руснаците проявяват най-жив интерес пък към културно-патриотичния туризъм у нас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки