Асоциацията на морските капитани е с нов шеф


Асоциацията на морските капитани е с нов шеф
11 Март 2017, Събота


Досегашният председател му става заместник


К.д.п. Иван Цонев Цонев е новият председател на Българската асоциация на морските капитани (БАМК). Промените в колективния орган на управление на организацията са гласувани преди дни на заседание на Управителния съвет.

В момента кап. Цонев е началник на отдел в „Морска администрация“ - Варна. Позицията на заместник-председател на Управителния съвет на БАМК ще заеме досегашният председател к.д.п. Димитър Георгиев Диимтров.

Българската асоциация на морските капитани е създадена през 1990 г. като Сдружение на капитаните от гражданското корабоплаване. Две години по-късно приема сегашното си наименование.

През годините БАМК активно участва в много мероприятия при решаването въпросите на висшето морско образование и съдбата на ВВМУ, по измененията и допълненията на КТМ, на Наредба №6 за компететността на морските лица, по Закона за агентирането на корабите и много други въпроси, свързани с развитието на морската индустрия.

Още през 1994 г. Асоциацията става член на Международната федерация на асоциациите на морските капитани със седалище в Лондон, като установява контакти с ръководствата на редица Асоциации.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки