Бивш директор в АПИ обвинен за инцидента в тунел „Ечемишка”


Бивш директор в АПИ обвинен за инцидента в тунел „Ечемишка”
28 Февруари 2017, Вторник


Прокуратурата повдигна обвинение на Георги Златев, ексначалник на „Поддържане и пътна инфраструктура” към АПИ, за смъртта на жената в тунела. Той знаел от две години за корозията, но не предприел нищо

Автор: Силвия Горанова

Георги Златев, началник на дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура" в АПИ е първият, и засега единствен, обвиняем за смъртта на жената в тунела "Ечемишка". Това съобщи окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Според обвинението Златев е бел наясно още от 2015 г., че има корозия в тунела, но не е предприел нищо. „Автомагистрали Хемус” са изпратили доклад до началника на 13 юли 2016 г., в който отново се посочва, че металната конструкия, която държи лампите в тунела подлежи на ремонт.

Поправка на съоръжението обаче не е била предвидена.

Златев беше уволнен от поста си в АПИ дни след инцидента. Срещу него в момента е наложена най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Според говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова вероятно ще има още обвиняеми. 

От длъжност са освободени още и председателят на Управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов, изпълнителният директор на фирма „Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев и директорът на областното пътно управление в София и началникът на "Пътна служба „Хемус".


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки