Какво си казаха Путин и Тръмп по телефона


Какво си казаха Путин и Тръмп по телефона
29 Януари 2017, Неделя


Президентите на Русия и САЩ отбелязаха важността на възстановяването на търговско-икономическите отношения между бизнес кръговете в двете страни

Автор: Десант

Президентът на Руската федерация Владимир Путин и държавният глава на Съединените американски щати Доналд Тръмп проведоха първия телефонен разговор помежду си. Лидерите на двете страни обсъдиха борбата срещу тероризма, сирийския конфликт и ситуацията в Украйна.

Руският президент поздрави своя американски колега за встъпването му в длъжност.

Държавните глави обмениха мнения по основните въпроси от двустранните отношения. Те се разбраха да работят в посока на стабилизиране и развиване на руско-американските отношения на равноправна основа.

„От двете страни беше демонстрирана готовност за активна съвместна работа по стабилизирането и развиването на руско-американското сътрудничество – на конструктивна, равноправна и взаимноизгодна основа“, гласеше част от прессъобщението, разпространено от Кремъл.

Тръмп и Путин отбелязаха важността на възстановяването на търговско-икономическите отношения между бизнес кръговете в двете страни.

Американският президент заяви, че американският народ се отнася със симпатия спрямо Русия и руснаците. От своя страна руският му колега отвърна, че в Русия изпитват аналогични чувства спрямо американците.

Президентът Тръмп проведе разговор и с френския си колега Франсоа Оланд,
който го предупреди за последиците от „затварянето в себе си“ и го призова към „зачитане на принципа на прием на бежанци“, предаде Франс прес, като се позова на комюнике на френското президентство.

Оланд е предупредил Тръмп за „икономическите и политическите последици от един протекционистки подход“, подчертавайки, че „пред нестабилния и несигурен свят, затварянето в себе си е отговор без решение“.

Също така Оланд е припомнил убеждението си, че „борбата, подета за защита на нашите демокрации е ефикасна, само при зачитане на принципите, които ги основават, по-специално приема на бежанци“.


В категории: Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки