Пловдивските апелативни съдии оставиха Иван Тотев на поста му


Пловдивските апелативни съдии оставиха Иван Тотев на поста му
24 Януари 2017, Вторник


Магистратите отхвърлиха искането на Софийска градска прокуратура той да бъде отстранен от длъжност, докато трае разследването срещу него

Автор: Янко Георгиев

Пловдивският апелативен съд разгледа днес жалбата на пловдивския кмет Иван Тотев срещу решението на първоинстанционния съд да го отстрани временно заради разследването срещу него. 

Магистратите обаче отказаха да уважат искането на Софийска градска прокуратура и на втора инстанция то бе отхвърлено.

Според апелативните съдии нямало доказателства, че Тотев е влиял или има намерение да влияе на служителите си във връзка с показанията му относно обвинението срещу него. В залата стана ясно още, че градоначалникът бил съдействал активно на ДАНС и разследването.

Припомняме, че на Тотев бе предявено обвинение за престъпление по служба при изграждането на зоокът в града под тепетата.

Според обвинението той е нарушил закона като не е провел обществена поръчка и така е ощетил общината с 1 млн. лева. Прокуратурата поиска отстраняването му с мотива, че може да повлияе на свидетелите, защото всички били в йерархична зависимост от него.

От днешното решение на апелативните съдии обаче става видно, че в зависимост от Тотев очевидно са и местните служители на Темида. Тяхното решение бе посрещнато с бурни аплодисменти от местните членове на ГЕРБ, дошли да подкрепят лидера си.

Повече от ясно е, че такива дела не бива да се водят на място, а да се решават от съдилища в столицата или пък други градове, където управляващата в момента партия (макар и с кабинет в оставка) има неотразимо влияние. 

Такива решения показват, че все още в България няма независими съдебни институции. И обясняват защо защ решетните все още няма вкаран нито един сгазил лука управленец.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки