Полицията разследва брутално убийство на 10 елена край родопското село Чеганци


Полицията разследва брутално убийство на 10 елена край родопското село Чеганци
19 Януари 2017, Четвъртък


Смята се, че животните са удушени от подивели кучета, на които обаче вероятно е помогнал и човек

Автор: Десант

Кърджалийските полицаи разследват случай с брутално убити 10 елена в ловно стопанство в землището на село Чеганци. Стопанството се използва от Ловно-рибарското сдружение в Кърджали за адаптация на елени лопатари, които ловците закупуват със собствени средства и след това разселват в Източните Родопи.

Инцидентът е станал в периода от 10 до 12 януари, посочват от Областната дирекция на МВР. Въпреки че версията за смъртта на животните е, че те са удушени от скитащи кучета, които са влезли в оградената територия през дупка в оградата, образувано е досъдебно производство и се издирват извършителите.

Не подивелите псета обаче. "Имаме много сериозни съмнения, че е намесен човек или хора, които са направили отвора в оградата и са пуснали кучетата вътре в заграждението. Съмненията ни са заради одрана с нож кожа, която намерихме", разказва пред БНР председателят на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали Васил Дончев.

Базата в Чеганци се използва за аклиматизация на животните. Територията й е заградена. Убитите 10 елени са закупени през месец декември и ловците са имали намерение да ги разселят след 8 януари, когато приключи груповия лов на диво прасе.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки