Детските заведения в Приморско вече ще са безплатни


Детските заведения в Приморско вече ще са безплатни
19 Януари 2017, Четвъртък


Предложението на кмета има за цел да насърчи раждаемостта и да стимулира младите семейства да останат в морския град 

Автор: Десант

Детските градини, детската ясла и детската млечна кухня на територията на община Приморско вече ще бъдат безплатни, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Предстои предложението на кмета д-р Димитър Германов да бъде гласувано на предстоящата сесия.

Най-малките жители на морската община вече ще се обучават напълно безплатно в детските заведения, като едно от условията е те да имат постоянен адрес на територията на общината и поне един от родителите да е с постоянен адрес и адрес по местоживеене. Същото се отнася и за децата, ползващи услугата „Детска млечна кухня“.

Мотивите за направеното от градоначалника предложение за изменение в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги са изцяло социални. Като основна причина за промяната се посочва насърчаване на раждаемостта и стимулиране на младите семейства да останат да живеят и работят в община Приморско.

С отпадането на тази такса ще се увеличат обхватът и средната месечна посещаемост в детските заведения, което ще доведе до по-добра социализация на малчуганите в ранна детска възраст и ще повиши подготовката им за училище, мотивира се в предложението си кметът Германов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки