6 години затвор за бивш военен от Варна


6 години затвор за бивш военен от Варна
18 Януари 2017, Сряда


Бившият директор на Териториална дирекция - Варна при Изпълнителна агенция „Социални дейности“ на МО Димитър Илиев присвоил над 91 000 лева. Той ще изтърпи наказанието си при първоначален строг режим

Автор: Десант

ВКС окончателно осъди на 6 години затвор при първоначален строг режим бившия директор на Териториална дирекция - Варна при Изпълнителна агенция „Социални дейности“ на Министерство на отбраната Димитър Илиев

Присъдата е за присвояване на парични средства - 91 617 лв., собственост на МО. Заедно с Димитър Илиев, обвинен и осъден е и Милен Ангелов, гражданско лице.

Илиев и Ангелов са извършили и документни престъпления, с които са улеснили присвояването.

Освен ефективната присъда, Димитър Илиев е с наложена и конфискация на част от имуществото му - ½ идеална част от апартамент в к.к. „Св. Св Константин и Елена" – Варна.
 
На Милен Ангелов наказанието е лишаване от свобода за срок от 5 години при първоначален строг режим на изтърпяване.
 
Двамата са лишени от право да заемат държавна или обществена длъжност или да упражняват професия, свързана с управление, съхранение, контрол или отчитане на финансови или стоково - материални средства за срок от шест години.
 
Обвинението на Военноокръжна прокуратура – Сливен се отнася за периода от началото на месец април 2008 г. до 28.04.2009 г. Илиев и Ангелов са действали заедно и с план, като са съставили и използвали множество неистински документи и такива с невярно съдържание.
 
Присвоената сума от 91 617 лв. представлява част от задълженията на Териториална дирекция - Варна по сключени договори за обществени поръчки. Използваните документи отразявали отчетени, но в действителност неизпълнени строително монтажни работи и други дейности.
 
Илиев разпореждал превеждането на паричните средства по сметки на юридически лица, изпълнители по обществени поръчки, а Ангелов, който бил упълномощен да се разпорежда с банковите сметки на тези фирми, теглил паричните средства, преведени от ТД - Варна при ИА „Социални дейности на Министерство на отбраната".


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки